Skip to main content
Oulun ammattikorkeakoulu

Energia- ja automaatiotekniikka: Hae kirjoja

Hae kurssikirjaa nimellä:Hae muuta aineistoa:

(esim. yleiskokoelman kirjat, elokuvat, musiikki)


Oamkin Oulun kirjastot ovat kaikille avoimia, Oulaisten oppimiskeskus palvelee ainoastaan Oamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Lainaajakortti on esitettävä aina lainaamisen yhteydessä.

Sama kortti käy kaikissa 4 toimipisteessä. Lainat voi palauttaa mihin tahansa Oamkin kirjaston toimipisteiseen riippumatta siitä, mistä aineisto alun perin on lainattu.

 • Yleiskokoelma: 3 viikkoa
 • Kurssikirjakokoelma: 2 viikkoa
 • Lehdet: 3 viikkoa (uusinta lehteä ei lainata)
 • CD-levyt: vaihtelee kirjastoittain
 • Nuotit: 4 viikkoa
 • DVD-elokuvat ja videot (Kulttuuriala) 1 viikko
  Lainausoikeus vain Oamkin henkilökunnalla ja opiskelijoilla
 • Käsikirjastoaineisto yö- ja viikonloppulainoja

Lainoja on mahdollista uusia 20 kertaa, mikäli lainoihin ei kohdistu varauksia. Videotallenteiden uusimiskäytäntö vaihtelee kirjastoittain.

Lainat voi uusia Leevi-kokoelmatietokannassa.

Lainat voi uusia myös kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse (yhteystiedot). Puhelin- ja sähköpostiuusinnoissa asiakkaan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä lainaajakortin numerolla.

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksen Leevi-tietokannassa tai kirjaston asiakaspalvelupisteissä. Saatavana olevaa aineistoa voi myös pyytää noudettavaksi toimipisteestä toiseen. Varaaminen on maksutonta.

Saapuneista varauksista lähetetään ilmoitus sähköpostitse. Kirjeenä lähetettävästä saapumisilmoituksesta peritään 2 €, jos asiakas ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta kirjastoon.

Oamkin lainaajakortin saa ilmoittautumalla lainaajaksi kirjastoissa tai nettilomakkeella >>.

Ensimmäinen lainaajakortti on maksuton.

Lainaaja sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä >>. Lainaajakortti on henkilökohtainen, ja asiakas on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vahingoittuneesta tai palauttamattomasta aineistosta peritään hinnaston >> mukainen korvaus.

Asiakkaan tulee ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista kirjastoon. Ilmoituksen voi tehdä kirjastossa, sähköpostitse, puhelimitse tai sähköisellä lomakkeella >>. Oamkin opiskelijoilta yhteystietoihin tallennetaan ensisijaisesti koulun sähköpostiosoite.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon!

Maksuton yhteistyökirjaston tarjoama lainauspalvelu:

 • asiakas tilaa lainat itse Leevin kautta noudettavaksi valitsemastaan Oamkin kirjaston toimipisteestä.
 • aineistoa voi tilata Oulun yliopiston kirjastosta tai Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta
 • Kuopiossa sijaitsevasta Varastokirjaston voi tilata artikkelikopioita lehdistä suoraan sähköpostiin

Toimitusaika on noin viikon. Varastokirjaston artikkelikopiot saapuvat 1-2 päivässä.

E-kirjoja jo puolet kirjaston kokoelmista

Oulun ammattikorkeakoulun kirjastoon on hankittu satoja tuhansia e-kirjoja. Suurin osa e-kirjoista on englanninkielisiä, mutta myös suomeksi löytyy satoja nimekkeitä.

E-kirjat on hankittu eri kustantajilta ja välittäjiltä, joten niitä löytyy monesta eri verkkopalvelusta. Leevistä löydät esimerkiksi kaikki kotimaiset e-kirjat.

  

Puuttuuko jotain oleellista?

Maksuttomia kaukolainoja opinnäytetyöntekijöille

Opinnäytetyötä tekevät Oamkin opiskelijat voivat tilata maksuttomia kaukolainoja kotimaasta. Opinnäytetyön ohjaajan hyväksymiä maksuttomia tilauksia voi tehdä enintään viisi / opinnäytetyö. 

Tee kaukopalvelupyyntö >>

Muiden kirjastojen aineistot

Etäkäyttö

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää Oamkin kirjaston hankkimia maksullisia elektronisia aineistoja Oamkin verkon ulkopuolella. Kirjautumiseen tarvitaan studentsin/staffin käyttäjätunnus ja salasana.

Käyttöoikeudet

Kirjasto hankkii e-aineistoja sekä Kansalliskirjaston FinELib-konsortion kautta että suoraan aineistotoimittajilta. E-aineistosopimuksissa määritellään aineistojen käyttöoikeudet ja -rajoitukset. Tällaisia ovat esimerkiksi tulostukseen, linkityksiin ja lähdeviittauksiin liittyvät asiat. E-aineistoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.