Skip to main content
Oulun ammattikorkeakoulu

Ohjeita Ellibs-kirjojen lainaukseen: Etusivu

Ellibs-kirjautuminen on muuttunut 6.8.2018

Ellibsiin kirjaudutaan nyt Haka-tunnuksen eli Oamkin käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Aiemmat Ellibsiin luodut käyttäjätilit ovat lakanneet muutoksen yhteydessä toimimasta. 

Ellibs e-kirjat

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoilla ja henkilökunnalla on lainausoikeus kirjaston hankkimiin Ellibs-kirjoihin.

Ellibsiin kirjaudutaan Haka-tunnuksella, eli Oamkin käyttäjätunnuksella. Kirjautumisen yhteydessä käyttäjältä pyydetään lupa tallentaa käyttäjätunnus Ellibsiin, ja annetaan mahdollisuus tutustua tietosuojaselosteeseen. Luvan myöntämisen jälkeen käyttäjä ohjataan tekemään Haka-tunnistautuminen, jonka jälkeen hänet ohjataan takaisin Ellibsiin. 

Ellibsin kirjoja voi myös etäkäyttää esim. kotoa käsin. 

​E-kirjoja ei voi tulostaa tai tallentaa pysyvästi, eikä niitä voi varata. Laina-ajat ovat 4 tai 2 tuntia. Mikäli kirja ladataan koneelle, se on luettavissa ainoastaan laina-ajan verran. Selaimella lainatut kirjat ovat luettavissa eri laitteilla.

Ellibs-kirjan lainaus Leevissä

  1. Valitse viitelistasta haluamasi kirja
  2. Klikkaa E-aineisto -linkistä tai viittestä kohdasta Verkkojulkaisuun (PDF) - … -linkkiä.
  3. Valitse laina-aika. Jos kirja on jo lainassa, tieto jäljellä olevasta laina-ajasta näkyy näytöllä.
  4. Valitse luetko kirjaa selaimella vai lataatko sen laitteellesi. Huom! Vain osaa Ellibs-kirjoista voi lukea selaimella.
  5. Hyväksy tietojen siirto Ellibsiin ja napsauta Haka-tunnistautumisen ikonia. 
  6. Kirjaudu sisään Haka-tunnuksen avulla. 
  7. Kun lataus on valmis, klikkaa acsm-tiedostoa, jolloin se avautuu Adobe Digital Editions-ohjelmassa. Jos ladattu tiedosto ei näy ikkunassa, se löytyy selaimen asetusvalikosta kohdasta Downloads/Lataukset. Jos tiedosto avautuu väärässä ohjelmassa, voit pakottaa sen avautumaan ADE:ssa klikkaamalla tiedostoa hiiren oikealla ja valitsemalla "Open with/Avaa ohjelmassa" → ADE
  8. Lainattu kirja latautuu lukuohjelmaan (tai tallentuu omaan hyllyysi selaimen käyttöliittymässä) ja näkyy laina-ajan loppuun saakka myös Adobe Readerin kirjahyllyssä (File > Digital Editions > My Digital Editions. Kirja poistuu itsestään koneelta laina-ajan umpeuduttua. Jos laina-ajan päätyttyä haluat vielä jatkaa lukemista, sinun täytyy lainata uudelleen.  Verkkokirjaan tekemäsi muistiinpanot ovat lainaajakohtaisia ja poistuvat palautuksessa.
Hox! Elektronisen kirjan lainaus ei näy Leevin lainaustiedoissasi.

Adobe-tili

Adobe Digital Editions (ADE) -lukuohjelma aktivoidaan käyttämällä erillistä Adobe-tilin tunnusta.

Jos sinulla ei ole Adobe-tunnusta, voit ohittaa vaiheen laittamalla ruksin kohtaan "I want to Authorize my computer without an ID".

Adobe-tilin avulla eri lukuohjelmat tunnistavat sinut samaksi käyttäjäksi, ja sen avulla voi siirtää lainattujen kirjojen lukuoikeutta laitteesta toiseen. Adobe-tilin voi luoda Adoben sivuilla.

Vanhentunut auktorisointi

Adobe Digital Editions voi joskus satunnaisesti vioittaa itse auktorisoinnin, ja ADE:sta tarvitsee poistaa auktorisointi ja auktorisoida se uudestaan.

Auktorisoinnin poisto tapahtuu näppäinyhdistelmällä Ctrl + Shift + D, tai Help -valikosta "Erase authorization". Ja tämän jälkeen uudelleenauktorisointi Ctrl + Shift + U, tai Help -valikosta "Authorize Computer".

Ellibs-kirjan palautus

Jos haluat palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä katso ohjeet Ellibsin www-sivuilta Ohjeet-valikosta tai ADE:ssä palautus seuraavasti:

Ellibs-kirjan lataaminen iPhoneen/iPadille (periaate sama Androidilla)

Huomaa, että Ellibs app ei ole käytettävissä Oamkin Ellibs-kirjastossa!

1) Valitse kirja

2) Lue selaimessa tai lataa laitteelle

3) Kirjaudu sisään

4) Jos valitsit kirjan lataamisen, tallenna latauslinkki laitteelle

5) Avaa ladattu linkki lukuohjelmalla

6) Lue kirjaa

Vaadittavat ohjelmat

Huomaa, että Ellibs app ei ole käytettävissä Oamkin Ellibs-kirjastossa!

Ellibsin kirjat ovat pdf-tiedostoja, joiden lukemista varten sinun tulee asentaa koneelle Adobe Digital Editions (ADE).  ADEn asentaminen ja käyttö on ilmaista.

ADE:n asennusikkuna voi avautua automaattisesti lainaustilanteessa, mutta tarvittaessa tarkemmat ohjeet löydät Ellibs-palvelun sivulta tai Ellibs-palvelussa kirjautumisen jälkeen oikealta Ohjeet-kohdasta.

ADE on kone- ja käyttäjäkohtainen eli se on asennettava jokaiselle koneelle, jolle kirjaudut omalla käyttäjätunnuksellasi. 

Jos Oamkin verkossa oleva kone 
ilmoittaa asennusoikeuksista
ota yhteys Helpdeskiin.


Ellibsin omilla www-sivuilla Ohjeet-kohdassa on ratkaisuja joihinkin Ellibs-kirjojen latausongelmiin sekä Adobe Digital Editionsin asennus- ja käyttöohjeita.