Skip to main content
Oulun ammattikorkeakoulu

Energia- ja automaatiotekniikka: Hae kirjoja

Hae kurssikirjaa nimellä:Hae muuta aineistoa:

(esim. yleiskokoelman kirjat, elokuvat, musiikki)


Oulun kirjastot ovat kaikille avoimia, Oulaisten oppimiskeskus palvelee ainoastaan Oamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Lainaajakortti on esitettävä aina lainaamisen yhteydessä.

Sama kortti käy kaikissa toimipisteissä. Lainat voi palauttaa mihin tahansa kirjaston toimipisteiseen riippumatta siitä, mistä aineisto alun perin on lainattu.

 • Yleiskokoelma: 3 viikkoa
 • Kurssikirjakokoelma: 2 viikkoa
 • Lehdet: 3 viikkoa (uusinta lehteä ei lainata)
 • CD-levyt: vaihtelee kirjastoittain
 • Nuotit: 4 viikkoa
 • DVD-elokuvat ja videot (Kulttuuriala) 1 viikko
  Lainausoikeus vain Oamkin henkilökunnalla ja opiskelijoilla
 • Käsikirjastoaineisto yö- ja viikonloppulainoja

Lainoja on mahdollista uusia 20 kertaa, mikäli lainoihin ei kohdistu varauksia. Videotallenteiden uusimiskäytäntö vaihtelee kirjastoittain.

Lainat voi uusia Leevi-kokoelmatietokannassa.

Lainat voi uusia myös kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse (yhteystiedot). Puhelin- ja sähköpostiuusinnoissa asiakkaan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä lainaajakortin numerolla.

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksen Leevi-tietokannassa tai kirjaston asiakaspalvelupisteissä. Saatavana olevaa aineistoa voi myös pyytää noudettavaksi toimipisteestä toiseen. Varaaminen on maksutonta.

Saapuneista varauksista lähetetään ilmoitus sähköpostitse. Kirjeenä lähetettävästä saapumisilmoituksesta peritään 2 €, jos asiakas ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta kirjastoon.

Oamkin lainaajakortin saa ilmoittautumalla lainaajaksi kirjastoissa tai nettilomakkeella >>.

Ensimmäinen lainaajakortti on maksuton.

Lainaaja sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä >>. Lainaajakortti on henkilökohtainen, ja asiakas on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vahingoittuneesta tai palauttamattomasta aineistosta peritään hinnaston >> mukainen korvaus.

Asiakkaan tulee ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista kirjastoon. Ilmoituksen voi tehdä kirjastossa, sähköpostitse, puhelimitse tai sähköisellä lomakkeella >>. Oamkin opiskelijoilta yhteystietoihin tallennetaan ensisijaisesti koulun sähköpostiosoite.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon!

Maksuton yhteistyökirjaston tarjoama lainauspalvelu:

 • asiakas tilaa lainat itse Leevin kautta noudettavaksi valitsemastaan Oamkin kirjaston toimipisteestä.
 • aineistoa voi tilata Oulun yliopiston kirjastosta tai Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta
 • Kuopiossa sijaitsevasta Varastokirjaston voi tilata artikkelikopioita lehdistä suoraan sähköpostiin

Toimitusaika on noin viikon. Varastokirjaston artikkelikopiot saapuvat 1-2 päivässä.

E-kirjoja jo puolet kirjaston kokoelmista

Oulun ammattikorkeakoulun käyttöön on hankittu satoja tuhansia e-kirjoja. Suurin osa e-kirjoista on englanninkielisiä, mutta myös suomeksi löytyy satoja nimekkeitä.

E-kirjat on hankittu eri kustantajilta ja välittäjiltä, joten niitä löytyy monesta eri verkkopalvelusta. Finnasta löydät esimerkiksi kaikki kotimaiset e-kirjat.

  

Puuttuuko jotain oleellista?

Maksuttomia kaukolainoja opinnäytetyöntekijöille

Opinnäytetyötä tekevät Oamkin opiskelijat voivat tilata maksuttomia kaukolainoja kotimaasta. Opinnäytetyön ohjaajan hyväksymiä maksuttomia tilauksia voi tehdä enintään viisi / opinnäytetyö. 

Tee kaukopalvelupyyntö >>

Muiden kirjastojen aineistot

Etäkäyttö

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston hankkimia maksullisia elektronisia aineistoja Oamkin verkon ulkopuolella. Kirjautumiseen tarvitaan studentsin/staffin käyttäjätunnus ja salasana.

Käyttöoikeudet

Kirjasto hankkii e-aineistoja sekä Kansalliskirjaston FinELib-konsortion kautta että suoraan aineistotoimittajilta. E-aineistosopimuksissa määritellään aineistojen käyttöoikeudet ja -rajoitukset. Tällaisia ovat esimerkiksi tulostukseen, linkityksiin ja lähdeviittauksiin liittyvät asiat. E-aineistoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.