Skip to main content
Oulun ammattikorkeakoulu

Celian äänikirjat lukemisesteisille: Celian äänikirjat

Ota käyttöösi Celian äänikirjat

 

 • Onko sinulla lukivaikeus tai muu lukemiseste? Kirjastossa rekisteröidään lukemisesteisiä Oamkin ja OSAOn opiskelijoita Celian verkkopalvelun käyttäjäksi. 
 • Celian verkkopalvelusta saat kurssikirjoja ja muuta kirjallisuutta äänikirjoina.
 • Voit kuunnella kirjoja tietokoneella tai mobiililaitteella. Mobiililaitteilla kuuntelu tapahtuu Pratsam Reader -sovelluksella, jonka voi ladata ilmaiseksi.
 • Celian palvelun käyttö aloitetaan asiakaskeskustelulla. Lukemisesteestä ei tarvitse esittää todistusta, asia käydään suullisesti läpi keskustelussa. 

  

Näin hankit tarvitsemasi äänikirjat saatuasi Celia-tunnukset

 1. Tarkista, onko tarvitsemasi kirja Celianetissä.
 2. Tarkista, onko kirja saatavilla kirjastossa e-kirjana, joka on käytettävissä apuvälineiden (esim. ruudunlukuohjelman) avulla. Kirjaston henkilökunta auttaa tarkistamisessa.
 3. Jos kirjaa ei löydy Celianetistä eikä saavutettavana e-kirjana, tarkista Celian listaamat muut palveluntuottajat. Kirjaston henkilökunta auttaa tarkistamisessa.
 4. Mikäli haluamaasi kirjaa ei löydy muualtakaan, pyydä Oamkin kirjastoa tekemään Celialle tilaus kirjasta. Hankintapyynnön tekevän asiakkaan tulee olla päätoiminen opiskelija. 

Celia tuottaa kirjoja opiskelijoiden tarpeisiin tuotantoperiaatteidensa mukaisesti.

Lukemiseste

Celia on asiantuntijakeskus, joka tuottaa oppikirjoja ja muuta kirjallisuutta saavutettavaan muotoon. Celian äänikirjat on asiakkaille ilmaisia.

 

Celian äänikirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai sairauden vuoksi.  Kirjojen käyttöön oikeuttavat esim.

 • näkövamma/heikentynyt näkö
 • lukivaikeus
 • oppimisvaikeus
 • kielellinen erityisvaikeus

 

Lue lisää käyttöoikeuksista Celian sivuilta

Lukivaikeus? Tee pikatesti

Kuuntelutavat

Celian kirjoja voi kuunnella tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Kirjoja voi ladata omalle laitteelle tai kuunnella suoraan mobiilisovelluksella tai suoratoistona Celianetissä.

Lue lisää kuuntelutavoista Celian sivuilta

Esteettömyys kirjastossa