Skip to main content
Oulun ammattikorkeakoulu

Tieto- ja viestintätekniikka: Etusivu

Tervetuloa tieto- ja viestintätekniikan tiedonhakuoppaaseen

Näille sivuille on koottu linkkejä, aineistoja ja opastusta tieto- ja viestintätekniikan tiedonlähteisiin. Toivomme sivuston palvelevan alan opiskelijoita ja muita tiedon tarvitsijoita mahdollisimman hyvin. Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja kehitysehdotuksia tiedonlähteiden sisältöön ja järjestelyyn liittyen.

Kirjastopalvelut oamkilaisille tarjoaa
Oulun yliopiston kirjasto

 

Pikaopas kirjaston käyttämiseen

Oulun yliopiston kirjastot ovat kaikille avoimia, Oulaisten oppimiskeskus palvelee ainoastaan Oamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Kirjastokortti on esitettävä aina lainaamisen yhteydessä.

Sama kortti käy kaikissa toimipisteissä. Lainat voi palauttaa mihin tahansa toimipisteiseen riippumatta siitä, mistä aineisto alun perin on lainattu.

 • Yleiskokoelma: 3 viikkoa
 • Kurssikirjakokoelma: 2 viikkoa
 • Lehdet: 3 viikkoa (uusinta lehteä ei lainata)
 • CD-levyt: vaihtelee kirjastoittain
 • Nuotit: 4 viikkoa
 • DVD-elokuvat ja videot (Kulttuuriala) 1 viikko
  Lainausoikeus vain Oamkin henkilökunnalla ja opiskelijoilla
 • Käsikirjastoaineisto yö- ja viikonloppulainoja

Lainoja on mahdollista uusia 20 kertaa, mikäli lainoihin ei kohdistu varauksia. Videotallenteiden uusimiskäytäntö vaihtelee kirjastoittain.

Lainat voi uusia Leevi-kokoelmatietokannassa.

Lainat voi uusia myös kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse (yhteystiedot). Puhelin- ja sähköpostiuusinnoissa asiakkaan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä lainaajakortin numerolla.

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksen Leevi-tietokannassa tai kirjaston asiakaspalvelupisteissä. Saatavana olevaa aineistoa voi myös pyytää noudettavaksi toimipisteestä toiseen. Varaaminen on maksutonta.

Saapuneista varauksista lähetetään ilmoitus sähköpostitse. Kirjeenä lähetettävästä saapumisilmoituksesta peritään 2 €, jos asiakas ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta kirjastoon.

Kirjastokortin saa ilmoittautumalla lainaajaksi kirjastoissa tai nettilomakkeella >>.

Ensimmäinen kirjastokorttikortti on maksuton.

Lainaaja sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä >>. Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja asiakas on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vahingoittuneesta tai palauttamattomasta aineistosta peritään hinnaston >> mukainen korvaus.

Asiakkaan tulee ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista kirjastoon. Ilmoituksen voi tehdä kirjastossa, sähköpostitse, puhelimitse tai sähköisellä lomakkeella >>. Oamkin opiskelijoilta yhteystietoihin tallennetaan ensisijaisesti koulun sähköpostiosoite.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon!

Maksuton yhteistyökirjaston tarjoama lainauspalvelu:

 • asiakas tilaa lainat itse verkkokirjaston kautta noudettavaksi valitsemastaan kirjaston toimipisteestä.
 • aineistoa voi tilata Oulun yliopiston kirjastosta
 • Kuopiossa sijaitsevasta Varastokirjastosta voi tilata artikkelikopioita lehdistä suoraan sähköpostiin

Toimitusaika on noin viikon. Varastokirjaston artikkelikopiot saapuvat 1-2 päivässä.

Tieto- ja viestintätekniikan Top 3

Lähteet hukassa? Informaatikko auttaa

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat varata henkilökohtaisen tiedonhaun ohjausajan kirjaston henkilökunnalta. Ohjaus kestää noin tunnin ja se sovitaan etukäteen kirjaston henkilökunnan kanssa.

Varauksen yhteydessä annetaan ennakkotiedot opinnäytetyön, tehtävän tai tiedontarpeen aiheesta sekä mahdollisista tietokannoista, joiden käytössä erityisesti halutaan ohjausta.